Klávesnice, která přesně ví, co chcete dělat

craft

Je jasné, že rozhraní mezi obrazovkou a člověkem tvoří dvě zařízení: myš a klávesnice. Co ale když klávesnice dokáže převzít některé funkce myši a dokáže vám ovládat oblíbené aplikace pomocí kolečka, které je umístěno v horním rohu klávesnice vleco tak, aby bylo dobře přístupné vaší levé ruce?

Ano, tohle je novinka společnosti Logitech, klávesnice Craft, představená na veletrhu IFA 2017 v Berlíně. Craft je bezdrátová klávesnice umožňující špičkovou úroveň psaní s univerzálním ovládacím kolečkem, které se přizpůsobí vámi prováděné činnosti – vaše soustředění a kreativní tok myšlenek tak nebudou nijak narušeny.

Díky své hmotnosti – bez mála skoro jeden kilogram – vám klávesnice při jakémkoli stylu psaní nikam neodjede, nikam se neposouvá, prostě sedí na psacím stole jak přibitá. Klávesnice Craft disponuje energií na celý týden (životnost baterie se liší v závislosti na míře využívání otočného tlačítka, tak zvané Korunky nebo podsvícení). Když nastane čas pro nabíjení, indikátor baterie klávesnice Craft se rozsvítí červeně. Pro účely nabíjení pak prostě použijete nabíjecí kabel USB-C. Klávesnice Craft disponuje spolehlivým bezdrátovým připojením pomocí přijímače Logitech Unifying nebo technologie Bluetooth low energy.

Kreativní ovládací kolečko, Korunka, se přizpůsobí vámi používané aplikaci – a poskytne vám okamžitý přístup ke specifickým funkcím pro danou úlohu. Dotykové ovládání vám umožní citlivé procházení vaší tvorbou – při práci budete efektivnější a koncentrovanější.

V systému Windows nebo macOS můžete regulovat jas v aplikaci Adobe Photoshop CC, měnit tloušťku čar v Adobe Illustrator CC a mnoho dalšího pouhým pootočením kolečka. Uživatelé systému Windows mohou navíc zvětšovat text v Microsoft PowerPointu, během okamžiku vytvářet grafy v Microsoft Excelu a mnoho dalšího. K tomu všemu postačí jediné: nainstalovat si profily ze softwaru Logitech Options pro nejčastěji používané aplikace na adrese Logitech.com/Options. Snadno si tak klávesnici Craft přizpůsobíte pomocí softwaru Logitech Options obrazu svému. Přiřadíte funkčním klávesám specifické funkce nebo vlastní zkratky – a nastavíte si Korunku v Global Controls pro ovládání médií, procházení záložkami a další volby.

Klávesnice Craft je po aktivaci pestrobarevného podsvícení plná života – klávesy se rozsvítí, jakmile se k nim vaše ruce přiblíží. Jas podsvícení kláves se automaticky přizpůsobí měnícím se světelným podmínkám.

A na konec: tuhle klávesnici můžete používat – jak je v poslední době u Logitechu zvykem – pro tři různá zařízení, se kterými může být najednou spárována. A je jedno, zda data z ní proudí přes zásuvný prvek Unifying (na obrázku vpravo) nebo přes Bluetooth, oboje Craft zvládne levou zadní. Prostě si jen zvolíte, jaký přístroj právě chcete ovládat (například trojici počítač, iPad, mobil), a stiskem jediného tlačítka cílové zařízení, do kterého chcete sypat písmenka přes tuto klávesnici, si jej prostě vyberete. A pak už jedete.

Představení klávesnice:

-LiM

Související příspěvky